Bakan Memişoğlu: ‘Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız’

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Biz Sağlık Bakanlığıyız, ‘Hastalık Bakanlığı’ Değiliz”

ANKARA – Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının yaygınlığına ve aşırı kiloların artışına dikkat çekerek “Bu durumlar uzun vadede hastalıklara yol açıyor. Sağlığımızı önemseyelim. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

Türkiye’de çocukluk çağı aşı takviminde yapılan değişiklikle uygulamaya geçirilen altı bileşenli karma aşının ilk dozu, Ankara Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde Bakan Memişoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Bakan Memişoğlu, yaptığı konuşmada, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında koruyucu, geliştirici ve üretici sağlık modeliyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sağlık Hayat Akademisi projesinin amacına değinen Memişoğlu, vatandaşların sağlıklı yaşam merkezlerinde program aracılığıyla sağlık bilinci kazanabileceğini belirtti.

“Aşılar, bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırıyor”

Memişoğlu, aşıların bulaşıcı hastalıklara karşı etkili bir koruma sağladığını belirterek, “Aşılar sayesinde çocuk felci, difteri gibi hastalıkların görülme sıklığı azaldı. Aşılar, çocuklarımızın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Toplumun aşı programlarına uymasını ve sağlık çalışanlarının önerilerini dikkate almasını bekliyoruz. Sağlık her şeydir” şeklinde konuştu.

“Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız”

Memişoğlu, Bakanlık olarak dünya standartlarında tedavi hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, “Sağlık hizmetlerinde ilerleme kaydetmiş bir ülkeyiz. Ancak artık hastalıklardan korunmaya odaklanmalıyız. Sigara ve obezite gibi risklerin hastalıklara yol açtığının farkında olmalıyız. Sağlık her şeyden önce gelir. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

“Futbol maçlarına sadece erkekler mi geliyor”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Memişoğlu, Sivasspor’un maç öncesinde sergilediği pankartla ilgili tepkilere “Futbol maçları sadece erkekler için mi?”” şeklinde cevap verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’

Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.