Çalışma hayatında yeni dönem: Sıkı takip ve cezalar yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2025 Yılında İşyeri Denetimlerini Artırıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2025 yılı itibarıyla işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırmak için hazırlıklara başladı. Bakanlık, iş dünyasında kayıt dışılığı ve mevzuata aykırı uygulamaları önlemek amacıyla geniş kapsamlı bir denetim sürecine girecek.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın paylaştığı bilgilere göre, müfettişler yıl boyunca işyerlerini detaylı bir şekilde inceleyecek. Denetimler, ücret bildirimlerindeki hatalar, çalışma saatlerine uyumsuzluk, iş sözleşmelerindeki eksiklikler ve özlük dosyalarındaki düzensizlikler gibi konuları kapsayacak.

Tespit edilen ihlaller durumunda işverenlere idari para cezaları kesilecek ve geçmişe dönük asgari ücret teşvikleri iptal edilebilecek. Ayrıca, denetimler iş sağlığı, güvenliği kuralları ve araç kullanımı gibi konuları da içerecek.

İsa Karakaş: “2025’te Ciddi Yaptırımlar Gündemde”

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK denetimlerinin artacağını belirtti. İşletmelerin belirlenen kurallara uymaması durumunda ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceklerini vurgulayan Karakaş, işverenlerin dikkat etmesi gereken konuları şu şekilde sıraladı:

  • Meslek kodu uyumsuzlukları ve ücret bildirim eksiklikleri,
  • Fazla mesai ve çalışma süresi aşımları,
  • İş sözleşmeleri, özlük dosyaları ve SGK bildirimindeki eksiklikler,
  • Şirket araçlarının izinsiz kullanımı,
  • İnsan kaynakları ve muhasebe arasındaki koordinasyon eksiklikleri.

2024 yılında 100 binden fazla denetim gerçekleştiren SGK, 2025’te bu sayıyı daha da artıracak. Risk odaklı ve ani denetimlerle birlikte, yabancı uyruklulara yönelik kontroller sıkılaştırılacak.

İdari para cezaları, teşvik iptalleri ve hatta iş durdurulması gibi ciddi yaptırımların uygulanabileceğini hatırlatan Karakaş, işyeri ve sistemlerin düzenli olarak denetlenmesinin önemini vurgulayarak, mevzuata uygunlukla cezalardan korunmanın mümkün olduğunu belirtti.

Related Posts

Adana’da Kaçak Tütün ve Telefon Operasyonu

Adana’da yapılan operasyonda 1 ton tütün ve 200 cep telefonu ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Trakya’da Kaçak Hayvan Sevkiyatına Ceza

Trakya’da yasadışı hayvan sevkiyatı yapanlara toplam 130 bin TL ceza kesildi. 15 büyükbaş itlaf edildi.

Tüketici güven endeksi 83,9 oldu

TÜİK’in paylaştığı nisan ayı tüketici güven endeksi yüzde 2,3 oranında azaldı.

BIST 30 Endeksi Nisan Vadeli Kontratı Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yüzde 0,6 yükselişle 10.261,00 puandan başladı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen nisan vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 0,3 …

Hatay’da Çilek Hasadı Başladı

Hatay’da 4.200 dekar alanda çilek hasadı yapıldı; 9.300 ton rekolte bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir