Samsun’da kadın cinayeti duruşması ertelendi

Samsun’daki olay, 6 Mayıs’ta İlkadım ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. Adem Çay, iddiaya göre Belediye Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olan boşanma aşamasında olduğu Saadet Çay’ı görüntülü arayıp, intihar edeceğini ve son bir kez çocuklarını görmek istediğini söyledi.

Saadet Çay, birlikte olduğu B.D.T. (47) ve 17 ile 14 yaşlarındaki çocuklarıyla Adem Çay’ın depo olarak da kullandığı evine gitti. Saadet Çay, eve girmeden çocukları kendi evine yolladı. Burada çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Adem Çay, silahını doldur boşalt yaptığı sırada B.D.T. dışarı çıktı. Çay, boşanma aşamasında olduğu kadını göğsünden vurdu. B.D.T., çevredeki bekçilere durumu bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kapıyı kırıp içeri giren ekipler, Saadet Çay’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Çay’ın cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürülürken, şüpheli evde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ‘Kasten yaralama’, ‘Tehdit’ ve ‘Yağma’ gibi suçlardan 19 kaydı olduğu belirtilen Adem Çay tutuklandı.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Adem Çay hakkında, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından dava açıldı. Davanın ilk duruşması dün görüldü. Duruşmada, Saadet Çay’ın ailesi, öğretmenler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık Adem Çay savunmasında, “Eşime son kez çocuklarımı görmek istiyorum dedim, planlayarak çağırmadım” dedi. Ruhsatsız silahın ateş aldığını öne süren Adem Çay, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve tanıkları dinledikten sonra duruşmayı erteledi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx